Uitgeverij Luster stelt voor : Camperfood & fijne plekken

Uitgeverij Luster stelt voor : Camperfood & fijne plekken

Recepten, reistips en dromerige beelden uit het leven van een campermens

Chef en foodstyliste Els Sirejacob en foodfotograaf Bram Debaenst delen een neus en een oog voor lekker eten, en ook hun voorliefde voor reizen met de camper hebben ze gemeen. In dit boek brengen ze hun twee passies samen. Het is een kookboek waarin je talloze recepten vindt en tricks om lekker te koken als je onderweg bent met de camper, in elk seizoen en met lokale ingrediënten. Maar hun boek is nog zoveel meer dan dat: de mooie foto’s spreken tot de verbeelding en de persoonlijke verhalen brengen het heerlijke gevoel van vrij zijn onderweg echt dichtbij. Camperfood & fijne plekken ligt in de boekhandel vanaf 30 maart.

Camperfood & fijne plekken is ingedeeld in verschillende regio’s in Europa. Van het Zwarte Woud tot Cornwall en van de Ardennen tot Albanië. Per regio introduceert campermens pur sang Els een resem heerlijke en haalbare recepten voor onderweg, mét lokale ingrediënten.

Mijn vriendin Géraldine (je leert haar kennen op p 204-205) houdt er niet zo van, maar in mijn ogen is er weinig gezelliger dan winkelen in een lokale supermarkt of op een marktje. Om dan ‘thuis’ te komen aan je camper, de barbecue aan te steken of een vuurtje te maken en rustig groenten te snijden. Liefst met een snijplank op je schoot en je blote voeten in het gras of zand. Je lievelingsmuziek staat op, je lievelingsmensen en/of hond zijn bij je: perfectie. Maar wat klaar te maken op die twee of drie kookpitjes? Het kan niet elke dag pasta zijn. Met dit boek willen we je helpen om een antwoord te vinden op die ‘wat eten we vandaag’ op de camping. We kozen een aantal streken uit die we zelf bezocht hebben met de camper – mijn gezin en ik, en/of fotograaf Bram – en waar we ons hart verloren. Aan het land en de mensen, maar ook aan de lokale keuken. Ik heb voor elk land een aantal gerechten gekozen die gemakkelijk te bereiden zijn, snel en met lokale ingrediënten.

Bovendien krijg je een mooi overzicht van de absolute go to's per regio of route: de mooiste strandjes, de meest dromerige uitkijkpunten, de te bezoeken stadjes, marktjes,....

Vooraan in het boek krijg je als lezer enkele praktische tips mee: waar best wel of juist niet kamperen, wat moet je doen om zonder stress op reis te vertrekken, wat neem je mee, … enkele handige lijstjes met kleine camper hacks waarvan Els op haar vele camperreizen heeft ondervonden dat ze het leven on the road net dat beetje aangenamer en makkelijker maken.

Verspreid doorheen het hele boek leer je als leuke extra nog enkele echte campermensen kennen die de auteur op reis heeft ontmoet.

Campermensen : wie zijn ze, wat doen ze, en vooral: waarom?
In dit boek leer je een paar exemplaren van deze soort beter kennen.

Als foodstyliste brengt Els Sirejacob voedsel tot leven. Ze kookt en schrijft recepten, ze heeft een passie voor groenten, voor de natuur, en voor vrijheid. Daarom reist ze het liefst van al met de camper, samen met haar familie. Bram Debaenst is gespecialiseerd in foodfotografie voor zowel commerciële opdrachtgevers als voor lifestyle-pers.

CAMPERFOOD & FIJNE PLEKKEN

auteur ELS SIREJACOB
foto’s BRAM DEBAENST
verschijnt in Maart 2021
afwerking Softcover
formaat 19,5 × 25 cm
pagina’s ca. 240
isbn 9789460582707
nur 500, 440
taal Nederlands
prijs € 25

Ook verkrijgbaar in het Engels:
Camperfood & Stories
ISBN 9789460582691

Contacteer ons
Over LUSTER

Luster publiceert boeken voor cultural explorers. Voor nieuwsgierige mensen die voortdurend op zoek zijn naar inspirerende plekken, boeiende creaties en visies en werelden die tot de verbeelding spreken. De onderwerpen van onze boeken zijn vrij uiteenlopend en niet limitatief maar hebben doorgaans te maken met steden, reizen, design, fotografie en cultureel erfgoed.