Uitgeverij Luster onthult 'Hidden Belgium'

Uitgeverij Luster onthult 'Hidden Belgium'

De eerste titel in de nieuwe Hidden-reeks over landen en regio's

Uitgeverij Luster lanceert 'Hidden Belgium', een boek dat naar analogie met de succesvolle reeks '500 hidden secrets of...', bijzondere en vooral onbekende plekjes in België onthult. Het boek werd geschreven door journalist Derek Blyth, die geboren werd in het Verenigd Koninkrijk maar al meer dan 25 jaar in België woont. Deze nieuwste gids is zijn liefdesverklaring aan de mooiste en meest intrigerende plekken in wat hij ‘het vreemdste land ter wereld’ noemt. Hidden Belgium ligt vanaf midden april in de boekhandel.

______________________________________________________________________________________________

PRESS EVENT I Op donderdag 19 april stelt Derek het boek officieel voor aan de pers met een Hidden Belgium-tour langs enkele van de best bewaarde geheimen van Brussel. De privé-tour vertrekt om 11u in het Victor Bozar Café (Bozar). Einde rond 12u. Bevestig je aanwezigheid bij lies@vonyellow.be.

______________________________________________________________________________________________

Over het boek

Hidden Belgium is een alternatieve reisgids die je wil inspireren met verhalen van meer dan 300 wonderlijke en onverwachte plekjes om te bezoeken. Weg van de platgetreden paden neemt het je mee naar plaatsen waar de meeste mensen geen weet van hebben, zoals het kleine Belgische dorpje waar Hitler de invasie op Frankrijk beval, de spookstations van Brussel en de excentrieke grot die opgedragen werd aan de patroonheilige van de verloren voorwerpen. 

Het doel is om je zintuigen te prikkelen, je nieuwsgierigheid op te wekken en je naar plaatsen te brengen die een verhaal vertellen. Zo word je misschien geïnspireerd om een stadje te bezoeken dat ooit een onafhankelijk land was, om door een tuin te zwerven die gericht is op onaangename geuren of om te lunchen in wat ooit een laboratorium was. 

Er wordt wel eens gezegd dat België een saai land is, maar dit boek is vastberaden om te bewijzen dat het eigenlijk een van de meest interessante landen van Europa is. Het kent een rijke geschiedenis, heeft een verbluffende waaier aan architecturale stijlen en er zijn geweldige plaatsen om de nacht door te brengen. 

Het is de bedoeling dat dit een boek wordt dat je op een regenachtige namiddag oppakt om inspiratie op te doen. Het is bedoeld voor avontuurlijke reizigers, stedelijke verkenners en eenieder die gelooft dat de wereld nog barst van de merkwaardige en vergeten plaatsen die wachten om ontdekt te worden.

Het boek is ingedeeld in 11 hoofdstukken (Hidden Art, Hidden History, Hidden Buildings, Hidden Experiences, Hidden Food….) en elk hoofstuk bevat een aantal lijstjes. Elk lijstje bevat minstens 4 en maximaal 10 adressen die in 60 tot 250 woorden worden beschreven.

Enkele voorbeelden

 • Inspiring tram and metro trips zoals bijvoorbeeld de M1 metrolijn in Charleroi die je langs een fascinerend en desolaat stadslandschap voert van verlaten fabrieken en hopen met stenen of tram 44 naar Tervuren, een van de mooiste tramritten ter wereld.
 • Unusual bedrooms om een nachtje te gaan slapen zoals die in het houten paard in Heyd (Luxeburg) of zoals de creatie van Joep Van Lieshout bij de Verbeke Foundation in Kemzeke.
 • Romantic cemeteries zoals die aan de Dieweg in Brussel of de Begraafplaats Psychiatrisch Ziekenhuis in Oud-Rekem.
 • Cool bike rides zoals de Vennbahn Cycle Trails in de Ardennen of de toer door de Antwerpse haven
 • Unusual stairs zoals de Vlooybergtoren in Tielt-Winge of de roltrappen van het MAS
 • Uncommon eating zoals bij Gaarkeuken 110 in Antwerpen of bij Labo 4 in Luik
 • Exceptional Architecture zoals Cité Miroir in Luik of Square Coghen in Brussel
 • Peculiar Churches zoals Reading Between the Lines in Borgloon of de Oosterweel kerk in de Antwerpse haven.
 • Curious follies zoals de verlaten Boeing 707 op het dak van een loods in Wetteren of  de Eben-Ezer toren in Eben-Emael.

Over de auteur

Derek Blyth woont al meer dan 25 jaar in België. Door zijn werk als journalist is hij ongelooflijk vertrouwd met het land en heeft hij zo goed als elk hoekje verkend, gaande van de kleine kuststeden aan de Noordzee tot de ingeslapen dorpjes diep in de Ardennen. Als voormalig hoofdredacteur van The Bulletin magazine schreef hij talloze artikels en verschillende boeken over België, inclusief de bestsellers The 500 Hidden Secrets of Brussels, Ghent en Antwerp. Hij organiseert tevens wandeltochten en lezingen in Brussel, Antwerpen en Gent.

 • de 3 meest intrigerende rotsformaties
 • 3 droomkastelen
 • 4 plekken gewijd aan excentrieke kunst
 • de 6 meest bizarre gebouwen
 • 5 avontuurlijke wandelingen in de Ardennen
 • en nog veel meer.

______________________________________________________________________________________________

Hidden Belgium
Derek Blyth

Foto’s Roel Hendrickx e.a.
April 2018
Paperback 13 x 18,5 cm
ca. 256 p.
ISBN 9789460582141
NUR 510, 511
Engels
€ 19,95

______________________________________________________________________________________________

Contacteer lies@vonyellow.be voor meer informatie, beeldmateriaal en/of een interview.

Contacteer ons
Lies Vangeel PR & Communications, VonYellow
Lies Vangeel PR & Communications, VonYellow
Over LUSTER

Luster publiceert boeken voor cultural explorers. Voor nieuwsgierige mensen die voortdurend op zoek zijn naar inspirerende plekken, boeiende creaties en visies en werelden die tot de verbeelding spreken. De onderwerpen van onze boeken zijn vrij uiteenlopend en niet limitatief maar hebben doorgaans te maken met steden, reizen, design, fotografie en cultureel erfgoed.