Skip to Content
Twee broers koken thais in 'Aroy Aroy'

Twee broers koken thais in 'Aroy Aroy'

Avontuurlijke thaise recepten en biersuggesties van J.E.F. chef Jason Blanckaert en zijn broer Michael

Het eerste boek van Jason Blanckaert van het Gentse restaurant J.E.F. ligt op maandag 17 oktober in de rekken. Samen met zijn broer Michael brengt hij de Thaise keuken, 'the J.E.F. way'. Michael is fotograaf en woonde 7 jaar in Thailand. Hij stak zijn broer aan met het Thailand-virus en samen maakten ze dit kookboek boordevol Thaise recepten. Ook belangrijk: bij vele recepten worden suggesties gegeven voor bijpassende Belgische bieren.

Aroy Aroy

ondertitel: 2 broers koken Thais
auteurs: Jason en Michael Blanckaert

De broers Blanckaert groeiden op in Poperinge en sloegen hun vleugels uit: Jason koos voor het avontuur in de keuken, Michael trok voor 7 jaar naar Thailand. Jason hield met zijn beste maten Olly Ceulenaere en Kobe Desramaults ‘The Flemish Foodies’ boven het doopvont, en opende in 2011 zijn bistronomisch restaurant J.E.F.. Michael kwam terug naar BelgieĢˆ en werd professioneel fotograaf. Maar hij miste de smaken, de eenvoud, de geuren, kleuren en kruiden van de Thaise keuken. Een chef als broer en een portie branie leidden tot een nieuw avontuur: een kookboek over de Thaise keuken, uitgepuurd en bekeken door een andere bril. Met respect voor traditie, maar met beide voeten in het nu. En vooral aroy aroy!, wat in het Thais zoveel wil zeggen als: lekker, lekker!

Ter ere van het boek lanceren de broers Blanckaert ook een Thais pop-up restaurant 'Aroy Aroy'. Het restaurant opent haar deuren op woensdag 12 oktober en zal twee maanden lang geopend zijn, van woensdag tem zaterdag, telkens vanaf 19u. Op reservatie (telefoonnummer volgt via facebook pagina). Menu -met aangepaste bieren- dat wekelijks verandert.

titel Aroy Aroy – Twee broers koken Thais
auteurs Jason en Michael Blanckaert
fotografie Michael Blanckaert
verschijningsdatum 17 oktober 2016
afwerking Paperback met flappen
formaat 20,5 x 25 cm
pagina’s 240
isbn 9789460581908
nur 440, 442
taal Nederlands
prijs € 27,50

Een selectie van RECEPTEN in bijlage!

__________________________________________________________________________________________________

Je bent van harte uitgenodigd op de feestelijke boekvoorstelling op maandag 17 oktober om 18u. Place to be is het Thaise pop-up restaurant Aroy Aroy (open vanaf 12 oktober) in de Burgstraat 18+ in Gent. Graag een seintje via lies@vonyellow.be als je erbij kan zijn!

__________________________________________________________________________________________________

Stuur gerust een mailtje naar lies@vonyellow.be om een recensie-exemplaar,
een interview of een extra recept aan te vragen!

Over LUSTER

Luster publiceert boeken voor cultural explorers. Voor nieuwsgierige mensen die voortdurend op zoek zijn naar inspirerende plekken, boeiende creaties en visies en werelden die tot de verbeelding spreken. De onderwerpen van onze boeken zijn vrij uiteenlopend en niet limitatief maar hebben doorgaans te maken met steden, reizen, design, fotografie en cultureel erfgoed.