Skip to Content
Topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens brengen boek uit bij LUSTER

Topchef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens brengen boek uit bij LUSTER

'Gert De Mangeleer Unplugged' & 'Wat zullen we drinken'

Hertog Jan chef Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens lanceren op 6 september elk een eigen boek bij uitgeverij Luster. De Mangeleer brengt met 'Gert De Mangeleer Unplugged' een kook-en kijkboek met 60 informele recepten, een vleugje rock-'n-roll en veel persoonlijkheid. Topsommelier Boudens vertelt op zijn beurt hoe je de ideale dranken kiest voor elke gelegendheid. Vanaf dinsdag 6 september in de boekenhandel.

Gert De Mangeleer UNPLUGGED
'Gerechten om te delen en te combineren'

Chef Gert De Mangeleer brengt in zijn driesterrenrestaurant Hertog Jan een frisse en nieuwe keuken van topniveau. In dit kookboek toont hij de plekken en de internationale keukens die hem inspireren, en hij vertaalt ze naar informele gerechten om thuis klaar te maken voor familie en vrienden – van gelakte schenkel tot Berlijnse bollen, en van kimchi tot toast op de grill. De recepten komen niet uit de keuken van Hertog Jan, wel recht uit zijn hart. Naast meer dan 60 recepten -variërend van eenvoudig tot iets complexer maar zeker doenbaar- en praktische tips over kooktechnieken bevat dit boek ook reportages waarin Gert naar de plekken trekt die hem boeien. Het is een bij uitstek persoonlijk boek, met prachtige foto’s.

titel Unplugged
auteur Gert De Mangeleer
fotografie Piet De Kersgieter
verschijningsdatum 6 september 2016
afwerking Hardcover
formaat 18,5 x 25 cm
pagina’s 224
isbn 9789460581793
nur 440
taal Nederlands
prijs € 29,95
 

WAT ZULLEN WE DRINKEN
'De juiste drank voor het juiste moment'

Joachim Boudens is sommelier van het driesterrenrestaurant Hertog Jan en werd benoemd tot Belgian Beer Ambassador 2013. Joachim vond het hoog tijd voor een boek over dranken. In dit boek deelt hij zijn kennis over en zijn passie voor dranken, en een heleboel praktische tips over foodpairing, schenken, bereiden en bewaren. In het boek komen wijnen aan bod maar ook bieren, cocktails en niet-alcoholische dranken. De recepten voor zelfgemixte dranken van Joachim zijn net als zijn drankensuggesties telkens inventief, en volledig aangepast aan de gelegenheid; van een barbecue met een losse sfeer tot een traditioneel kerstfeest, van een kaas- en wijnavond tot een kinderfeestje. Achteraan in het boek staat een lijst van alle genoemde gerechten en dranken.

titel Wat zullen we drinken
auteur Joachim Boudens
fotografie Piet De Kersgieter
verschijningsdatum 6 september 2016
afwerking Hardcover
formaat 18,5 x 25 cm
pagina’s 240
isbn 9789460581809
nur 440, 447
taal Nederlands
prijs € 29,95

Een selectie van RECEPTEN in bijlage!

Stuur gerust een mailtje naar lies@vonyellow.be om een recensie-exemplaar,
een interview of een extra recept aan te vragen!

Over LUSTER

Luster publiceert boeken voor cultural explorers. Voor nieuwsgierige mensen die voortdurend op zoek zijn naar inspirerende plekken, boeiende creaties en visies en werelden die tot de verbeelding spreken. De onderwerpen van onze boeken zijn vrij uiteenlopend en niet limitatief maar hebben doorgaans te maken met steden, reizen, design, fotografie en cultureel erfgoed.